top of page
Sök
  • Rådmansö bageri

Att baka från grunden

Att göra något från grunden är ett slitet uttryck. Vad betyder det egentligen?

Ingenting är det korta svaret. Det är något man bara säger. Lovar runt och håller tunt.


Om du går in på ett bageri eller konditori, kan vara en industri eller kvartersbageriet, så är det mer regel än undantag att där finns färdiga tårtbottnar och mazarinformar, ägg på dunk (som innehåller mycket mer än bara ägg), mjölmixer, sylt och vaniljkräm på hink och allsköns dynga.


Räcker det att lägg ihop vaniljkräm och hallonsylt från hink, färdiga tårtbottnar, syntetisk grädde och täcka med ett lager marsipan för att ha gjort en tårta från grunden?

Det enda som är gjort från grunden är reklamen och den enda kärleken läggs på marknadsföring. Till alla er oärliga bagerier där ute, Dra nå gammal över er!


Vi skulle vilja lägga in mer i uttrycket baka från grunden men först en bild.

Stammen är rutten och ändå grönskas det i kronan. Lite som ett bakverk som innehåller en massa lustigt trams och smakar skit men är snyggt dekorerat; eller ett företag som går med vinst men personalen går på knäna och mår dåligt; eller en pampig villa byggd på lermark. Kronan kan blomma men brister stammen faller hela trädet.


För vår del är grunden det vi står på och kronan är det vi producerar.

Grunden är för oss att all vår personal mår bra och trivs på jobbet.

Att baka från grunden är för oss att baka hantverksmässigt.

Att baka hantverksmässigt för oss är att vi använder oss av ekologiska och närproducerade råvaror som vi väljer med omsorg. Dels för att minska den negativa inverkan på vår kära Östersjö och vår magnifika natur och dels för att baka så goda och nyttiga bakverk som vi förmår.

Vi tar varje råvara för sig och med erfarenhet, hantverkskunnande och ibland lite tur så skapar vi det ärliga brödet och bakverket.


Oavsett om du bakar, driver ett företag eller tänker bygga ett hus så kom ihåg; det är grunden som bär upp allt.


236 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Surdeg steg 2

Surdeg

Comments


bottom of page